Thursday, March 8, 2012

BASIC WHITE BREAD / PAINE SIMPLA ALBA




Asadar, dupa cum v-am promis in introducere, astazi vom afla cate ceva despre cum sa facem o paine delicioasa!
Este ieftina, consistenta (700gr/buc), dar mai ales naturala!
Am invatat aceasta reteta pe parcurs...m-am autoperfectionat si a iesit o minune!
Va garantez succes, dar mai ales  sanatate!Va veti indragostii de aceasta reteta..si de urmatoarele...am pentru toate gusturile!



Ingrediente:
(pt 2 paini)

500ml apa calduta,
2 lingurite sare,
2 lingurite zahar,
4 linguri ulei de masline masline,
6 cups faina,
4 lingurite drojdie uscata, super activa


Mod de preparare!
Sunt 3 modalitati, alegerea va apartine. Detaliile de coacere se afla in josul pagini.
1) Se pun toate ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus si se programeaza doar pe framantat si dospit. 

2)Daca nu aveti masina de paine, dar aveti robot de bucatarie cu ustensile pt framantat aluatul, atunci se foloseste acesta.
Ordinea este un pic alta. Apa impreuna cu zaharul,uleiul si drojdia se amesteca in cana robotului, apoi treptat se adauga faina amestecata cu sarea. Totul se lasa la dospit 1h. Se pun in forme apoi, se lasa inca 1 h la dospit.

3)Daca nu exista nici aceasta varianta in bucataria dvs, nu disperati!!!!
Framantam ca bunicile noastre!Manual!
Aici metoda este putin diferita!Clasica maia....putina apa, zahar si drojdia se dizolva.Faina se pune intr-un vas spatios adauga ndu-se maiaua si treptat restul de apa (in care s-au dizolvat sarea si zaharul si uleiul).Se framanta pana cand se obtine un aluat omogen si plin de bule de aer!Aici este trucul!
Aluatul se lasa la dospit  intr-un castron de ceramica uns cu ulei si tapetat cu gris (start subtire). 
Dupa ce aluatul a crescut, pufos si plin de bule(mult mai multe decat initial) de aseaza in formele dorite de dvs. Rotund, oval, de check....cum doriti.

Retineti!Compozitia este pt doua paini!Metoda este urmatoarea...alt truc!
Se imparte aluatul in doua si fiecare parte se intinde avand o grosime de 1 cm, apoi se ruleaza si se aseaza in forma (in cazul celui de check). Daca doriti paine rotunda, doar o intindeti putin si poi introduceti in interior coca.

Ma rog...fiecare isi alege forma dorita. Eu personal le-am incercat pe toate!
Dupa ce au fost puse in forma cele doua paine, se mai lasa la crescut pt 1h. Dar inainte de asta se cresteaza cu un cutit ascutit, 2-3 crestaturi.
Se pune la copt  pentru  1h, 170grC. Cuptorul trebuie incalzit timp de 10 minute la aceeasi temperatura.
Pare o reteta complicat si lunga, dar credeti-ma...dupa ce va veti familiariza cu ea...totul va fii extrem de simplu, sanatos si rapid pt familia dvs!

Va doresc spor la treaba si pofta buna!





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...