Saturday, March 24, 2012

PRAJITURA CU ZMEURA



PRAJITURA CU ZMEURA



Dragele mele cititoare si gospodine desavarsite!
Astazi vom pregatii ceva dulce, usor si delicios.



Ingrediente:
5 oua
250 gr zahar alb tos
250 gr faina alba, de calitate
5 linguri ulei,
5 linguri apa
1 lingurita de praf de copt
250 gr zmeura proaspata sau din conserva(compot)
3 linguri gris
sare, arome(vanilie, rom,de zmeura)
coaja de la o lamaie


Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu un strop de sare. Apoi treptat se adauga zaharul. Trebuie sa ajunga destul de consistent.
In alt vas se amesteca galbenusurile si uleiul(5 linguri) pana se fac spuma. Apoi acestea se adauga in spuma de albus. Se incorporeaza apoi faina si apa, alternandu-se  cele doua.
De retinut praful de copt se amesteca cu faina. La final se adauga aromele.
In tava de copt se pune hartie de copt si se presara cu gris.
Separat se spala zmeura intr-o strecuratoare se lasa la scurs pt 10 minute.
 Peste zmeura scursa se pune gris, inercand sa acoperiti fiecare fruct. Acest mic truc ajuta ca fructele sa-si pastreze sucul si mai ales sa nu se incruzeasca in compozitie.
Compozitia se pune in tava,  acoperiti-o cu fructele. Se coace la foc moderat (150 grade) timp de 45 minute, pana ce este rumena. Se verifica cu o scobitoare.

NOTA: Daca nu aveti zmeura se poate folosii orice alt fruct, mai putin mere proapete sau pere. Fructele pot fii proaspete sau din compot, conserva. Puteti folosii si o salata de fructe. Cantitatea trebuie sa fie de 250 gr si mai ales nu uitati sa le dati prin gris inainte de a le pune in compozitie.

Se poate servii cu frisca batuta sau creme fraiche. 
Eu am ales a doua varianta. 250 gr de creme fraiche plus 2 plicuri zahar vanilat, se amestca apoi prajitura se tapeteaza cu acest amestec. Se serveste a doua zii.


Va doresc spor la treaba si pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...